27.10.16.

Život treba pogurati: Manhattan- New York –NY

Manhattan danju

Manhattan noću

Manhattan noću



19. septembar 2016. Ponedeljak
 Pada kisa, pa je najbolje da idemo u muzej Sporo se pripremamao za izlazak, susttiže nas umor. Na kraju posle 12h krecemo u Muzej moderne umetnosti-MoMo, koji je blizu V Avenije. Red za kupovinu karata, čekamo. Razgledanje počinjemo od petog najvišeg sprata. Tu su izložene slike. Prva  slika Edward Hopper
 i Andrew Wyeth. Dosta slika Pabla Pikasa. Sikari pokreta Dadaizam . Zatim imrpresionisti. Vincent van Gogh. Posmatram kako mladi posetioci prolaze kraj slika, tako što mobilnim telefonom prvo snime slike, a zatim etiketu-opis. Kasnije sede ispred sala i gledaju šta su uslikali.
 Ostali spratovi muzeja nisu tako posebni. Tu su razne instalacije, dokumentarni filmovi. Zavrsavamo u 5, 30h kad se Muzej zatvara. Napolju ne pada kiša.Obilazimo grad-Trg mladih Sindikalni trg. Zanimljivo i lepo. Nastavljamo šetajuci na East Village i Lower ist sade , skraćeno -Les. Nekad radničko  naselje, a sada turistička zona. Ulica Svetog Marka je centralna u  hipi turističkoj zoni. Mnogo lepih zgrada, parkića i ulica. Nikad dosta hodanja i gledanja. Odmor uz večeru u sredjenoj kafani, dobrim jelima i vinom. Takođe i cena visoka, ali već smo se navikli da je sve skupo.

Нема коментара:

Постави коментар