11.10.16.

Život treba pogurati:New York –NY

Dan i noć u ponoć ( po našem vremenu)

Prva šetnja High Line


15 septembar 2016.

Posle mnogo godina direktna avionska linija Beograd – Njujork. Prvo priča o tome, a zatim ostvareno, Slušam vesti i radujem se.. Slušam komentare i pored brige o zdravlju čini mi se da bi mi put u New York -NY godio. Let ne traje dugo pa ću valjda izdržati. Povratna karta je 400 eura. Sve se složilo i moja želja da putujem se ostvarila.
Petnaesti septembar 2016. Godine Let je 7.30h. Dolazimo na aerodrom dva sata ranije. Sve teče po planu.Vreme u avionu prolazi brzo, za nas je dan-jutro, odmorni smo i pomalo uzbuđeni. Dolazak u NY 11.30h pre podne ( vremenska razlika šet sati, kod nas je 17,30h popdne). Pristupamo čuvenoj imigracionoj kontroli u Americi. Sve protiče glatko i brzo i za približno pola sta smo napolju. Stajemo u red za taksi. Cena je fiksirana na 65 $, a vozimo se približno jedan sat do našeg smeštaja – Chelsi- Manhattan. Smeštaj je odlicno. Odmor.
Ručamo odnosno večeramo po našem vremenu u tržnom centru -Market Chelsi, brza hrana. Prva šetnja High Line.Nova zelena površina površina –šetlište dugačko nekoliko kilometara iznad ulica. Tu je  nekada prolazila industrijska pruga za prevoz stoke u obližnje klanice- crvene zgrade sa nekoliko spratova.Sada je to centar grada. Tako smo u sutaon stigli na reku- Rio Hadson i gledali čuveni zalazak sunca u držvi New Jersey, koji se vidi iz Manhattan. Vraćamo se kuci. Noć počinje oko sedam sati. To je posle ponoći po našem vremenu. Konačno spavanje u dest sati- posle 24 sata od ustajanja predhodnog dana.

Нема коментара:

Постави коментар